Neočekivan izbor za gedžet godine - Samsung pobedio Apple i HTC

12. 10. 2011. u 23:37
Neočekivan izbor za gedžet godine - Samsung pobedio Apple i HTC

Ovogodišnji izbor za gedžet godine doneo je i jedno iznenađenje - za najbolji telefon je prvi put proglašen Samsung Galaxy SII, koji je za sobom ostavio iPhone i HTC. Već tradicionalni T3 izbor ipak se smilovao na Apple, pa je tako iPad 2 proglašen za tablet godine, a novi Mac Book Air za kompjuter godine.

Telefon godine - Samsung Galaxy SII

samsung galaxy SIISamsung Galaxy SII definitivno je pomerio standarde za svih 10 miliona korisnika koji su ga kupili u ovoj godini. Veliki ekran, neverovatna brzina, stotine hiljada dostupnih Android aplikacija i odličan procesor sa dva jezgra prednosti su ovog telefona u odnosu na konkurenciju. Samsung je konkurenciju prevazišao telefonom koji je skoro i tablet - na njemu se komforno gledaju filmovi, čitaju knjige i igraju igre, a njegova dostupnost širom sveta doprinela je tome da postane najprodavaniji telefon sa Android operativnim sistemom na svetu.

Samsung Galaxy SII dostupan je i pretplatnicima u Srbiji, a cene ovog telefona kod operatera mobilne telefonije možete uporediti i na sajtu BoljaVeza.

Kompjuter godine - Mac Book Air 11'

Mac Book Air 11'Mac Book Air, sa svojim ekranom od 11 inča, definitivno je najlepše dizajniran netbook na tržištu. To što je pokupio nagradu za najbolji kompjuter govori o tome da, osim lepog izgleda i prenosivosti, ima i odlične kvalitete. Za razliku od mnogih većih i moćnijih kompjutera, sjajan procesor i grafička kartica definitivno omogućuju i igranje igara i gledanje HD video sadržaja bez ikakvih problema i zastajkivanja, što ga razlikuje od svih ostalih netbookova, ali i laptopa.

Tablet godine - iPad 2

iPad 2Sasvim očekivano, Apple-ov najprodavaniji tablet na svetu je poneo laskavu titulu tableta godine i na ovom izboru. Brzina rada, osvetljenost ekrana i perfektan dizajn iPada i dalje ga čine neprevaziđenim gedžetom na sve većem i važnijem tržištu tableta. korisnici mobilnog interneta u Srbiji i dalje moraju da se zadovolje Android tabletima, ukoliko žele da ih uzmu uz pretplatu, ali je Apple iPad moguće nabaviti u specijalizovanim radnjama.

Aplikacija godine - Flipboard

Napravljena za Apple iPad, Flipboard aplikacija je besplatna i omogućuje korisnicima da naprave časopis od onoga što njihovi prijatelji dele na društvenim mrežama i onoga što sami čitaju. Iako su mnoge aplikacije do sada pokušale da urade ovo, Flipboard je definitivno dokazao činjenicu da u doba slobodnog protoka informacija, svako može da bude i novinar i urednik.

Gadžet za putovanja - Amazon Kindle

Ko nikada nije čitao knjigu na Kindlu, ne može da shvati šta ova mala i jeftina sprava nudi. Ekran je kao papir i uopšte en zamara oči, a knjige sa Amazona stižu za manje od minuta nakon porudžbine. Baterija na ovoj spravici traje nedeljama, a moguće je i proveriti email i surfovati internetom, uz pomoć wireless ili 3G mreže

Poslovni gedžet godine - BlackBerry Bold 9780

Blackberry i dalje predstavlja simbol preciynosti, efikasnosti i potrebe za poslovne ljude. Model koji je ovu godinu poneo laskavu titulu najboljeg ima novi multi touch screen, poboljšani brauzer, i za razliku od ostalih Blackberry-ja, odlično prikazuje multimedijalne fajlove. Cene ovog telefona kod operatera u Srbiji možete uporediti ovde.

Gedžet za gejmere - Microsoft Kinect

Microsoft KinectKada se pojavio, Kinect je definitivno započeo revoluciju koja se do tada mogla videti samu na filmu ili u šalama. Ako se Kinect nalazi povezan za Xbox 360, možete pokretima ruku ili nogu da govorite šta da uradi - jednostavno rečeno, telo postaje daljinski. Ljudi koji vežbaju ili igraju igre uz pomoć Kinecta okolini izgledaju smešno, ali se definitivno sjajno zabavljaju.

Ostale nagrade

Google je izabran za Tech Brend godine, a Mark Zakerberg je pobedio konkurenciju u kategoriji Gedžet ličnost godine (nominovani pored njega su Ričard Brenson, Stiven Fraj i Lejdi Gaga). Twitter je pobednik u kategoriji Digitalni medijski servis godine, koji je pobedio Spotify i Facebook. Najbolji digitalni aparat godine, prema izboru T3, je Canon Powershot G12

 

Titulu Telefon godine poneo je Samsungov Galaxy S2, telefon prodat u preko 10 miliona primeraka. U užoj konkurenciji bili su i Motorola Atrix, HTC Sensation, SE Xperia Arc, HTC Incredible S i iPhone 4.

Tablet godine je iPad 2, gejmerski gedžet godine je Kinect, muzički - slušalice Monster Beats by dre Dre Pro Studio, a kućni gedžet godine je Philips Airfryer.

Google je izabran za Tech Brend godine, a Mark Zakerberg je pobedio konkurenciju u kategoriji Gedžet ličnost godine (nominovani pored njega su Ričard Brenson, Stiven Fraj i Lejdi Gaga).

Ni kanadski RIM nije ostao bez nagrada, jer je njegov model, BlackBerry Bold 9780, proglašen najboljim poslovnim gedžetom godine.

U kategoriji putničkih gedžeta pobednik je Kindle, najbolji digitalni aparat je Canon Powershot G12, a nagradu za najbolji dizajn osvojio je Apple MacBook Air 11, koji je i kompjuter godine.

Aplikacija godine je Flipboard, a Twitter je pobednik u kategoriji Digitalni medijski servis godine, koji je pobedio Spotify i Facebook.